Gheorghe Dinica a acceptat cu placere sa joace in serialul Inima de Tigan, rolul sau fiind pe masura talentrului. Si ce putea fi altceva decat bulibasa satrei de tigani. Era deasemnea sotul Spaniei, interpretata de Florina Cercel, pe care cu siguranta o stiti si din capodopera “Prin cenușa imperiului”  din 1976, unde evident a jucat tot alaturi de maestrul Gheorghe Dinica.

Gheorghe Dinica

Aurica Fieraru este tata a patru copii, Codrut, Giani, Argentina si Relu. Numele personajelor sunt sugestive, insa se poate remarca o grija deosebita in alegerea lor, astfel Aurica si Codrut, nu sunt de loc nume folosite in serial ca sa sublinieze modul in care tiganii (rromii) isi aleg numele, ci sunt nume romanesti, pentru personajele principale ale serialului.

Giani Fieraru este jucat de cunoscutul actor Lucian Viziru (nume complet Lucian Gheorghe Petre- Viziru), este casatorit cu Zambila si este unul din cei patru copii ai lui Aurica Fieraru. Are un copil, pe Roberto.

Dintre personaje si colegii de platou o mai amintim pe Nicoleta Luciu, in rolul care i s-a potrivit ca o manusa, Roza Potcovaru.  Desigur, distributia este mult mai mare, actori consacrati sau aflati la inceput de cariera au sta alaturi de muntele Gheorghe Dinica, care ar fi putut juca in orice film, orice rol. Daca am fost obisnuiti cu el in rolurile negative, de o meschin si fara suflet, iata ca aici i s-a oferit ocazia sa ne dezvaluie o cu totul alta fata a celui ce va ramane mreu in inimile noastre ca un mare actor: Gheorghe Dinica.

In afara de serialul Inima de tigan, l-ati mai vazut in rol de tigan si in telenovela Regina, unde evident a jucat alaturi de sotia sa virtuala, Florina Cercel in rolul aceleiasi Spania.