Mai sunt doua episoade din serialul Dinastia Tudorilor si drept sa spun, desi l-am vazut pe DVD de doua ori, nu m-am putut opri si l-am vizonat si la TV. Chiar daca nu respecta fidel infatisarea personajelor, probabil ca nici nu s-a dorit, mi-a placut modul in care au fost redate caracterele personajelor.

Vanitas vanitatum omnia vanitas

In speranta ca multi vor invata ceva din serial, Vanitas vanitatum, omnia vanitas. Pentru cei ce nu cunoasc traducerea din latina, “Desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune”. Astfel si viata lui Henric al VIII-lea s-a scurs in zadar.

Chiar daca a avut sase sotii, in speranta de a avea mostenitori de sex barbatesc, care sa-i duca mai departe dinastia, finalul Dinastiei Tudorilor va veni foarte curand, ultima sa fata fiind si ultima care va domni peste Anglia.

Razboiul cu Vaticanul, alianta cu Spania si razboiul cu Franta nu au adus nici un beneficiu Angliei, ba putem spune, doar varsare de sange.

Ultima sa sotie ii va supravietui, si desi Catherine Parr avea la data casatoriei 31 de ani iar Henric al VIII-lea 52, moartea regelui i-a permis acesteia sa se casatoreasca cu iubitul ei, Thomas Seymour. Insa nici ea nu a mai trait decat un an dupa ce regele s-a stins, ea decedand in 1548 in urma complicatiilor surveite la nastere. Astfel tot ce a dorit sa faca regele iubaret, tiranul care si-a ucis sotiile, care s-a casatorit dupa bunul plac si a nesocotit biserica, nu s-a implinit.

In speranta ca v-a placut serialul si ca veti discuta in continuare despre el, aici pe site sau pe pagina de FaceBook, va lasam sa urmariti azi si luni ultimile doua episoade.