Datorita interesului atat de mare pentru serialul Dinastia Tudorilor, va dam cateva detalii despre personajele din film, mai ales ca este vorba despre un film istoric. Asa cum am spus si in descrierea anterioara, Henric al VIII-lea a avut sase sotii. Acum a venit timpul sa discutam de sotia sa, Anne de ClevesDinastia Tudorilor, sotia pe care acum(in serial) a primito la palat.

Anne Cleves

Din prima clipa, Anne de Cleves nu i-a fost placuta regelui, asa ca intr-un final vor divorta, de comun acord. Astfel ea va scapa cu voata si va lasa loc viitoarei sale sotii, Catherine Howard.

Anne este sora lui Wilhelm III Herzog von Jülich-Cleves-Berg, care a si insistat pentru casatoria celor doi, in speranta ca astfel domnia sa va fi mai in siguranta.

Asemuita de Henric cu “o iapă flamandă”, viata ei nu a fost prea placuta, mai ales ca nici macar nu se puteau intelege, ea nestiind engleza si Henric nu vorbea germana.

Catherine Parr va fi ultima sotia a regelui Henric al VIII-lea, care in curand se va stinge la date de  28 ianuarie 1547, dupa o lunga suferinta datorata ranii de la picior. Asa cum ati remarcat si in film, aceasta nu numai ca era dureroasa, dar raspandea si un miros urat, ceea ce l-a facut pe Henric sa se simta si mai oribil.

Urmareste serialul Dinastia Tudorilor, mai sunt doar cateva episoade, asa cum deja stiti seria a 4-a are 10 episoade, cea de-a treia fiind cea mai scurta de doar 8 episoade. Indiferent daca personajele seamana sau nu fizic cu cele reale, istoria este corect redata in acest minunat serial istoric.